روش رایج جستوجو در اسکوپوس، جستوجوی نام مقاله است. این قسمت برای جستجو براساس موضوع مقاله ها قرار داده شده است. شما می توانید عنوان مقاله را وارد کنید و مقاله مورد نظر را پیدا کنید. در قسمت تنظیمات جستجو می توانید با استفاده از گزینه های موجود نوع و کیفیت جستجوی خود را برای رسیدن به نتیجه مطلوب تغییر دهید.
میتوان با استفاده از یک یا چند کلیدواژه یا عبارت جستجو به مدارک مورد نظر دست پیدا کرد. در اینجا امکان شاخص کردن جستجو از طریق گزینه های موجود در منو فراهم شده است. گزینه های جستجو عبارتند از :
Authors جستجو بر اساس نام نویسنده ها
First Authors جستجو بر اساس اولین نویسنده
Source Title جستجو در تمام مقاله هایی که عنوان مورد نظر شما در آن وجود دارد.
Article Title جستجو در عناوین مقاله ها
Abstract جستجو در خلاصه و چکیده مقاله
Affiliation جستجو در سمت و وابستگی نهاد و سازمانی که نویسنده مشخص کرده به آن وابسته است.
Language تعیین زبان مورد نظر برای جستجو
ISSN جستجو مطابق با شماره استاندارد بین المللی مجله
CODEN کد منحصر به فرد برای شناسایی انتشارات مختلف
DOI جستجو بر طبق شماره دیجیتالی مقاله ها
References جستجو در منابع و مآخذ مقاله ها
Conference جستجو در نام کنفرانس
Chemical Name جستجو در نام شیمیایی مواد
ORCID یکی از امکانات عالی که اسکوپوس قرار داده اختصاص یک کد ۱۶ رقمی انحصاری برای هر نویسنده است که با استفاده از آن می توان تمام مقالات مربوط به یک نویسنده را مشاهده کرد. این کد برای حل مشکلاتی نظیری شباهت نام ها و یا نگارش متفاوت اسامی بسیار مفید بوده و با استفاده از آن می توان به سرعت مقاله های مورد نظر را پیدا کرد.
CAS Number جستجو بر طبق کدهایی که به مواد شیمیایی در نظر گرفته شده است. شما می توانید با استفاده از قسمت Add search field گزینه های جستجو را افزایش دهید.
در بخش جستجوی نویسندگان امکان جستجو براساس نام نویسنده وجود دارد. در لیست نتایج به دست آمده با کلیک بر روی نام نویسنده مورد نظر شاخص ها و آمار مرتبط با وی از جمله شاخص هر(H-Index) که نشانگر تأثیرگذاری علمی نویسنده است؛ تعداد کل استنادها، تعداد کل ارجاعات، نویسندگان همکار و نمودار مربوط به شاخص هرش را میتوان مشاهده کرد. در این بخش همچنین می توان آمار و حوزههای موضوعی مربوط به یک نویسنده را به صورت نمودار دایرهای مشاهده و تحلیل نمود. اسکوپوس به هر نویسنده شناخته شده یک شماره منحصر به فرد (ID)اختصاص می دهد که به وسیله آن قابل شناسایی و جستجو است. در این بخش امکان شناسایی نویسندگان پرکار نیز وجود دارد.
اچ ایندکس شاخصی عددی، برای نشان دادن میزان بهره وری و تاثیرگذاری علمی دانشمندان به صورت کمی است و با در نظر گرفتن تعداد مقالات پر استناد افراد و تعداد دفعات استناد شدن آن مقالات توسط دیگران محاسبه میشود. به کمک این شاخص، میتوان محققان تاثیرگذار را از محققانی که صرفا تعداد زیادی مقاله منتشر کرده اند متمایز نمود. از این شاخص میتوان برای تاثیر گذاری علمی گروهی از دانشمندان نیز بهره برد، مثلا ایندکس اچ برای محاسبه تاثیرگذاری علمی دانشگاهها و دانشمندان یک کشور نیز قابل استفاده است. وقتی اچ ایندکس برای شخصی به میزان ۵ است، یعنی تعداد ۵ مدرک (مثلا مقاله) دارد که به هر کدام دست کم ۵ بار استناد شده است.
با استفاده از این قسمت می توان جستجوی خود را با استفاده از نام یک سازمان و یا یک دانشگاه انجام داد. با استفاده از این گزینه، می توان تولیدات علمی یک دانشگاه یا کشور را بدست آورد.
برای جستجوی پیشرفته در اسکوپوس و در مواردی که استراتژی جستجو خیلی طولانی است، می توان از گزینه Advanced Search استفاده نموده و با استفاده از عملگرهای منطقی (and, or, not) و کدهای مختلف، جستجوی دقیقی را انجام داد. این نوع عملگرها و کدها بیشتر مناسب برای جستجوگران خبره و برای جستجوی پیشرفته در اسکوپوس است. لازم به ذکر است که با کلیک بر روی هر عملگر و هر کد نحوه استفاده آن مشخص شده است.
به مجلاتی که در این پایگاه اطلاعاتی قرار می گیرند مجلات اسکوپوس گفته می شود که بر اساس نمره ای که با Q مشخص می شود رتبه بندی می شوند. بر اساس هر طبقه یا دسته بندی که مجلات در آن قرار می گیرند امتیازی بین Q1 تا Q4 در نظر گرفته می شود.
در حقیقت Q یا Quartile Scores امتیاز عملکردی هر مجله در دسته بندی خودش است که ارزش خاص آن مجله با Q1 تا Q4 مشخص می شود که Q1 بهترین نوع و بالاترین رتبه و Q4 کمترین رتبه را نشان می دهد.
Q1، نشان دهنده این است که مجله جزء ۲۵% مجلات برتر یک طبقه یا دسته بندی قرار دارد.
Q2، نشان می دهد مجله در طبقات میانی یعنی بین ۲۵ تا ۵۰ درصد یک دسته بندی قرار دارد.
Q3، نشان می دهد رتبه مجله به سمت پایین یعنی بین ۵۰ تا ۷۵ درصد یک دسته بندی می رسد.
Q4، نیز نشان می دهد مجله از لحاظ رتبه در انتهای یک دسته بندی قرار گرفته است.
تفاوت های پوشش دهی این دو نمایه isi و scopus ، در ابتدا تفاوت های موضوعی هستند isi در حوزه های علوم انسانی و اجتماعی و هنر از نظر محتوا و هدف نسبت به scopus برتر است. اما ﻣﻮﺿﻮﻋﺎت ﺑﺮاﺳﺎس ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎی ﻣﺪﺮﺖ و اﻋﺘﺒﺎر ﺪﺪآوردﻧﺪﺎن ﻣﻘﺎﻟﻪ و ﺎ اﺛﺮ ﺧﺎص scopus برتری دارد در حالت کلی پایگاه اسکوپوس حدودا ۲۰ درصد نسبت به پایگاه استنادی وب آف ساینس (wos) پوشش بیشتری دارد
دومین تفاوتی که این دو نمایه را در مقابل هم می گذارد، اسکوپوس مقالات قبل از سال ۱۹۹۵ را ندارد برخلاف وب آو ساینس که تا سال ۱۹۴۵ را شامل میشود و گوگل اسکالر نسبت به این پایگاهها دقت کمتری دارد و اطلاعات مربوط به یاد کرد در آن کمی معیوب است و دیر به دیر به روز رسانی میشود.
تفاوت دیگر اسکوپوس و کار با آن حتی برای کاربران تازهکار آسان تر است، سهولت دسترسی و به روز بودن سیستم در نمایه Scopus بر ISI پیشی گرفته است.
ترجمتن ارائه دهنده خدمات ترجمه مقاله ، ترجمه کتاب ، ترجمه متون تخصصی ، ترجمه پزشکی ، ترجمه تخصصی حقوق و … ویژه دانشجویان و اساتید، همراه با بازخوانی و تضمین کیفیت ترجمه می باشد.
درباره این سایت